Les varietats


Conreem les varietats tradicionals del Penedès: Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Xarel·lo Vermell i Garnatxa Negra.Cada varietat té una personalitat diferent, i això queda palès en els aromes i sabors dels nostres vins tranquils i escumosos.

 Els grans del raïm Macabeu són grossos, de color daurat i am la pell molt fina. El gotim del d’aquesta varietat és compacte i gros. És ideal per donar-li amplitud als nostres escumosos. Pel que fa al vi, li donarà l’aroma afruitat i una acidesa equilibrada. És de brotació lenta, resistent a les gelades i sequeres. L’època en que es troba en el seu punt òptim de maduració és a l’agost o principis de setembre.

El Xarel·lo és una varietat autòctona del Penedès. El raïm és de grans mitjans i poc compacte amb una pell gruixuda. Als nostres escumosos els hi aportarà cos i estructura. Als vins, com el Blanc de Blancs li dóna personalitat, força, cos, aromes florals i afruitats. L’època de collita és a finals d’agost.

La Parellada és una varietat molt fina que produeix grans grossos i compactes. És de color daurat verdós i pell dura. Té un grau poc elevat, una acidesa mitjana i un aroma molt fresc la qual cosa la fa idònia pel cupatge del nostre Clàssic Penedès. Per altra banda, aporta al vi suavitat i lleugeresa. El conreem a les zones més altes de la finca. Es cull a finals de setembre i principis d’octubre.

La Xarel·lo Vermell també és una varietat autòctona i en perill d’extinció, era molt present a la zona del Penedès però amb l’arribada del cava es va anar extingint. És única pel seu color vermell, té una pell molt gruixuda que la protegeix de malalties i dóna uns vins molt aromàtics que ens recorden a les fruites vermelles. Es cull en el seu punt òptim de maduració que sol ser a finals del mes de Setembre.

 La Garnatxa negra és una varietat tradicional de la Mediterrània. És típica per rosats, de bona graduació i cos. El nostre Aymar rosat és monovarietal d’aquesta varietat que es troba en una zona de la finca on la terra és molt càlida.